Пъргавеловите къщи

 
 
Домакините
Местоположение
Голямата къща
Малката къща
Развлечения
Специалитети
Фотогалерия
Видео
Връзки
Цени
Контакти

 

Развлечения

AVTСемейство Пъргавелови са се погрижили да предложат на своите гости всякакъв вид развлечения.

За привържениците на екстремните изживявания има възможност да покарат мотор или AVT по брега на язовира или по черните пътища на околните хълмове. А тези, които предпочитат спокойствието могат да направят една спокойна разходка на велосипеди с цялото семейство?

Ако обичате риболова почивката ви в Пъргавеловите къщи предоставя възможност да подновите запасите си от по-нови риболовни истории. В близост е прословутият язовир Йовковци, който позволява и на най-посредствените рибари да се изявят, а какво остава за майсторите? Тук можете да уловите шаран, каракуда, платика, толстолоб, сом, бяла риба и др.

Язовира Сърничката

Брега на язовира е чудесно място за семеен пикник. Балкана е известен с прохладните си вечери, дори след най-горещите дни, а през деня можете да се разхладите на плаж покрай басейна на къщите в компанията на малката сърничка.

Еленските диворастящи гъби са известен деликатес с безспорни вкусови качества дори отвъд пределите на страната. Удоволствието е още по-голямо, когато си ги доставите сами. Ако времето е подходящо, в прохладните свежи гори можете да откъснете манатарки, булници, торници, печурки или да си направите една незабравима разходка сред чистата живописна природа.

Булници Диви ягоди Мащерка

Не пропускайте възможността да си набавите билки. Свежи, ароматни треви, с доказано лечебно действие може да откъснете и другаде, но само тук те растат толкова чисти, така че могат да служат единствено като лек.

Докато гостувате на Пъргавеловите къщи оставете малко време да се разходите до Елена, да усетите мириса и духа на Възрожденския град и да научите нещо за известното му минало.

 Църквата Из старите еленски улици

 
© 2008-2014 инж. Светослав Михайлов